DAY time… NIGHT time!

What an amazing first week! Er was zoveel om te doen in mijn eerste week in Kuala Lumpur. Hoe heb ik die keuzes kunnen maken en had ik er al van gehoord? Wat zijn nu echt DE plekken die je als student moet zien?

In deze blog laat ik je twee geweldige plekken zien waar jij heen kan gaan als je in Kuala Lumpur bent. Liever cultuur? Of toch liever het uitgaanleven ontdekken? Hier in Kuala Lumpur kan het allebei.

Openbaar vervoer is handig om naar werk te gaan, maar als je naar een specifieke plek wilt is het toch handiger om de Grab taxi te pakken (en dan heb ik nog niet eens gezegd hoe goedkoop taxi’s hier zijn).

Op zaterdag ging ik naar een hele speciale plek, de Thean Hou Temple. Dit is een van de oudste tempels in Zuidoost Azië en huis van de ‘Goddess of Mercy’. Naast het culturele aspect is het heel bijzonder om te zien. De kleuren, grootte en architectuur van de tempel is in een woord wonderbaarlijk. Ik vroeg aan een van de locals hoe het ritueel precies werkte. Hierbij liet hij mij zien hoe ik mijn ‘gebed’ moest uitvoeren. Maar om dat te snappen moet je zelf een keer gaan…

Day time

It happens at night
Ookal bekeek ik in de middag nog een van de mooiste heiligdommen die ik ooit heb gezien in mijn leven, ‘s avonds was het toch echt tijd om het nachtleven in te duiken. Ik was uit eten geweest en voor ik het wist zat ik met een paar Nederlanders die ik hier ontmoet heb in de auto naar de rooftop bar in het W hotel.

Eerst gingen we met de lift naar de 14de verdieping waarop we in een enorme club uitkwamen. Binnen was een geweldige lounge waar in het midden een DJ aan het draaien was. En buiten was een enorm mooi zwembad die uitzicht gaf op de petronas towers van KLCC (Kuala Lumpur City Centre). Nu hoor ik je misschien denken “Max dat is toch niet te betalen?” Wat nou als ik je vertelde dat de skybars hetzelfde kosten als een Nederlandse kroeg? 

night time