Max in Maleisië

Food Street & The waterfall hike!

Het was me toch weer een week!  Buiten het werk om probeer ik zoveel mogelijk te doen, alleen lukt dat natuurlijk niet altijd. Daarom zat ik te denken aan activiteiten die je zou kunnen doen ookal heb je een drukke werkweek. Een ding is zeker: die activiteit heb ik gevonden!

Daarbuiten zijn weekendactiviteiten ook weer van de partij deze week. In mijn vorige blog heb ik al kort verteld over het uitgaansleven in Kuala Lumpur. Maar er is nog veel meer te doen! In deze blog zal ik twee geweldige highlights geven over een nieuwe week in Kuala Lumpur.

Jalan Alor aka The Tourist Food Street

Deze week was mijn stage intensief en druk. Al die indrukken die je hier meemaakt kosten je onbewust veel energie. Ik had eigenlijk plannen om deze week naar zoveel mogelijk plekken te gaan (spoiler alarm, dat is dus mooi niet gelukt!). Toen ik deze week thuis kwam, wilde een huisgenootje naar Jalan Alor gaan. Ik had geen idee wat ik moest verwachten…

De taxi stopte in een enorme straat waar honderden mensen doorheen liepen. Toen ik wat beter keek, was de hele straat gebombardeerd met restaurants en stands met vis, vlees, groente en alle soorten aperitief. Ik voelde me als een enthousiaste kleuter die voor het eerst naar Disney ging.

Als je in deze straat bent moet je gewoon ergens gaan zitten aangezien elke plek dezelfde gerechten heeft. Toen we uiteindelijk onze plek vonden, hadden we natuurlijk veeeeeel te veel besteld (en ik zou het zo nog een keer doen). Dus, drukke werkdag gehad, maar zin om even een lekker hapje te gaan eten? JALAN ALOR IT IS!

Jalan Alor

Templar Park Waterfalls

Alright, weekend let’s go! Dat was zeker de gedachte die ik had op vrijdag: “ik zal en ik wil uitgaan”. Daar had ik dus ook weer flink veel spijt van zaterdagochtend. Toch had ik de motivatie om dit weekend iets speciaals te doen. Ik had op het werk iets gehoord over de Templar Park Waterfalls.

Het was zondagochtend en ik stapte de taxi in naar Templar Park. Natuurlijk met zo’n mastermind van mij keek ik op de taxi app en typte het verkeerde adres in…. daar stond ik dan ergens in the middle of nowhere. Om je deze moeite te besparen heb je hier dus alvast het juiste adres: “Jalan Tt 2, Rawang, Selangor”. Gelukkig had ik nu het goede adres gevonden en kwam ik bij de nieuwe bestemming uit: een geweldig mooi park.

Overal waar je keek zag je apen en jungle. Bij de entree betaalde ik 5RM en was ik ready to go. In het begin start je de klim naar de waterval door burgelijk de trappen op te lopen. Na 10 minuten traplopen en overal locals te zien zwemmen en bbq’en, houden de trappen op. Ik mocht lekker gaan avonturieren door de bush bush om naar de top van de waterval te gaan. Zelf hield het voor mij na 30 minuten klimmen op. Ik was kapot en had een geweldig uitzicht op de waterval. Hier heb ik de hele dag in de zon gelegen en gezwommen. Dit is echt een aanrader als je gewoon een dagje met de natuur wil zijn!

Waterfall Hike
Templar Park

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *