Penang

Reizen in eigen land: Penang

Een vriend en ik hadden afgesproken om op vrijdag uit te gaan in Changkat. Tot hij mij een bericht stuurde met het goede idee: “we kunnen ook met de bus naar Penang gaan?”

Dat zag ik wel zitten; reizen in eigen land! Het was vrijdag 6.00 uur in de ochtend toen we de bus in stapten. We hadden een retourtje geboekt voor maar €14 per persoon en de reistijd bedroeg 5 uur voor de heenreis en 5 uur voor de terugreis. De reis gaat zo snel, voor je het weet ben je al in Penang om daar een geweldig weekend te beleven.

Penang Hill

Penang staat in Maleisië bekend als de stad met het beste eten. Naast al het eten zijn er ook geweldige tempels en parken om eindeloos in rond te dwalen. Eind van de middag besloten we om naar Penang Hill te gaan. Je koopt een kaartje voor de trein om omhoog te gaan. Hierbij had ik in gedachte dat we een trein zouden krijgen die rondom de berg ging. Maar toen ik de trein instapte, schoot me de moed goed in de schoenen, want de trein ging met een boog van 90 graden omhoog. Het station was namelijk 720 meter de lucht in!

Toen we aankwamen boven aan de top hadden we een geweldig uitzicht over Georgetown en Penang Bridge. Eerlijk gezegd hadden we te weinig tijd om het gehele park door te lopen, dus als je hierheen gaat kan je beter begin van de middag gaan. De zon gaat hier altijd rond 19:20 onder, daarom besloten we om hier naar een geweldige zonsondergang te kijken en ik kan dit echt iedereen aanraden als je hier bent!

Zonsondergang

National Park

Day 2! Na een bijzondere avond in Love Lane gefeest te hebben, stonden we om 10.00 uur weer op om naar Penang National Park te gaan. Ik kan dit park in 1 woord beschrijven: ‘WAUW!’ Wat een mooie plek is dit zeg! Als je bij het park aankomt lopen er meteen mensen op je af om je een bootrit te verkopen. Tip vanuit mij: Doe dit! Je bent na de hike namelijk kapot. Voorbij deze verkopers kom je op een klein strandje met een paar steigers, hier kan je geweldige foto’s maken of genieten van het mooie uitzicht.

We waren vastberaden om de hike te maken naar Turtle Beach en na een 2 uur durende zware klim hadden we het dan ook eindelijk bereikt. Op dit strand is ook de Turtle Sanctuary, hier worden de baby schildpadden opgevangen en opgegroeid zodat ze daarna als volwassen schildpadden de zee in kunnen. We hadden nog een uur de tijd voordat de boot ons kwam ophalen. Dus ontspan lekker, ga liggen in de zon en geniet van de ervaring. ‘This is just a MUST TRY everyone!’

penang national park

New Lane

Zoals ik al gezegd heb, is Penang ‘the City of Food’ in Malaysia! Na een heel weekend door parken lopen krijg je echt wel honger. In de taxi vertelde een local over alle plekken waar we zeker moesten eten. Hij werd helemaal enthousiast toen hij vertelde over New Lane. Zo enthousiast dat hij ons de locatie liet zien en zei dat we hem de volgende dag daar moesten opzoeken, zodat hij ons alles over het eten kon vertellen.

Helaas hebben we hem de volgende dag niet meer gevonden, maar wat was het eten daar goed zeg! Als je er tussen 19.00 en 21.00 bent is het helemaal happening. Hou je van vis, kip, groentjes, toetjes en weet ik wat nog meer? Try it the Penang style!

New Lane