eten

Waarschuwing: Lees dit NIET als je honger hebt!

Als je mijn vorige blogs gelezen hebt gelezen, weet je waarschijnlijk al wat voor geweldige plek Maleisië is wat betreft eten. Je zou voor de lol eens moeten zoeken naar een bepaalde keuken en ik kan je garanderen dat je er daarvan ook minimaal 20 in Kuala Lumpur kan vinden.

Misschien heb je het al kunnen raden, deze blog is geheel gewijd aan eten. In deze blog beschrijf ik wat ik gegeten heb, hoeveel het kost en hoe je deze plekken kan vinden. Owja, om eens lekker local te doen reken ik wel met Malaysian Ringgits!

CoCo Steamboat

Steamboat is een enorme trend in Maleisië. Misschien ken je het al van bepaalde video’s op Facebook of heb je het zelf al een keer gedaan. In KL is Steamboat echt een must-do!

Hoe werkt het?: Je komt het restaurant binnen en je wordt naar een plek gebracht met in het midden een hete plaat waar jij de hele avond lekker gaat steamboaten. Je krijgt een kaart waarop meerdere ‘soepen’ staan waarvan je er een kiest om je eten in te koken. Afhankelijk van het restaurant wordt er gewerkt met een buffet (Japans) of met een kaart (Chinees). Ik heb zelf beide gedaan en ik vond buffet het leukst.

Waar: In Maleisië heb je op elke kilometer wel een steamboatrestaurant zitten. Zorg alleen wel dat je weet wat voor type steamboat het is, want je hebt Chinese, Japanse en locale steamboats. Zelf ben ik bij de Pavilion Mall wezen steamboaten en bij de franchise CoCo dichtbij Bangsar.

Prijs: MR 50 p.p. = €11

steamboat

Nasi Lemak

Nasi Lemak is een van de gerechten waar de locals helemaal gek van zijn. Ik heb mijn collega’s dit gerecht in de ochtend, middag en avond zien eten. Zelf vind ik Nasi Lemak ook erg goed. Dit omdat het simpel, lekker en snel klaar is. Stel dat je bijvoorbeeld een drukke dag hebt gehad en je toch even snel wat wil eten, dan is Nasi lemak ‘the way to go’!

Waar: Nasi Lemak kan je bijna overal vinden. Zelf vind ik de Indische Nasi Lemak het beste. Als je via StageinAzië.nl je huisvestiging regelt, is er een grote kans dat je in Brickfields verblijft (een van de wijken in Kuala Lumpur). En toevallig staat deze plek bekend om zijn overvloed aan Indische restaurants.

Prijs: RM 6 p.p. = €1,30 (Ja, het is echt zo goedkoop!)

Nasi Lemak

Jalan Alor

In een van mijn vorige blogs heb ik al over Jalan Alor verteld, deze plek is echt geweldig als je van alle soorten keukens een keertje wil eten/proeven.

Waar: Als je naar deze plek wil, adviseer ik je om de Grab (de Uber van Azië) te boeken naar ‘Jalan Alor’. Als je aankomt bij de bestemming moet je zoeken naar een grote straat waar duizenden mensen lopen. Het is echt heel makkelijk te vinden. In deze straat zitten veel restaurantjes, maar ze bieden allemaal hetzelfde aan, dus maak je geen zorgen waar je gaat zitten. Zoek een plekje en geniet!

Prijs: De prijs voor Jalan Alor is lastig te zeggen. Als ik hier heen ga, dan gaan we meestal uitgebreid eten en drinken. Natuurlijk kan je hier ook een simpel gerecht kiezen en dan is het al weer een stuk goedkoper.

Prijs per gerecht: 20 RM = €4,50
Gemiddelde prijs per avond per persoon: 80 – 120 RM = €17 – 26

eten

The Social

The Social kan ik het best omschrijven als mijn favoriete Rehab Centre! Nu ik al een tijd in KL ben, heb ik toch wel eens wat heimwee naar de westerse keuken. Als ik het eten te erg mis, ga ik lekker naar The Social. Dit is een sportbar waar ze enorm veel westers eten hebben en het is ook nog eens goed! Wil je met vrienden gewoon een avondje lekker eten zoals je gewend bent in Nederland dan is dit the place to be!

Waar: The Social is te vinden in Bangsar. Je boekt een GRAB naar ‘the social’. Tegenover The Social zit ook nog een winkelcentrum met daarboven een skybar dus als je na je etentje nog een aperitief wil, zou ik zeker even de skybar bezoeken!

Prijs: The Social serveert westers eten en ze gebruiken dus ook westerse prijzen. De keren dat ik er ben geweest, kwam ik gemiddeld uit op RM100 (€22) per persoon.

The Social

Food Court

Als je aan het werk bent, ga je elke middag een hapje eten met je collega’s. Vaak is dit op plekken waar ze een foodcourt hebben. Foodcourts in Maleisië bieden alle Aziatische keukens aan. Voor mij is het nog altijd lastig om te kiezen wat ik wil eten, omdat er zoveel keuze is. Stel je hebt dit probleem nu ook, dan heb ik een paar gerechten die je sowieso moet proberen; Wanton noodle soup, Claypot chicken, Curry chicken, Penang Prawn Noodles en Sizzling beef/chicken.

Waar: elke shopping mall in Kuala Lumpur heeft een foodcourt. De kans is groot dat je hier af en toe naartoe gaat met werk. Stel dat je bedrijf een eigen kantine heeft of een vaste plek waar ze eten en je wil dit toch proberen, ga dan naar een shopping mall en zoek daar naar de foodcourt.

Prijs: gem. 15 RM = €3,25.

Foodcourt