thailand

Op vakantie naar Thailand

Afgelopen week kwamen mijn ouders me opzoeken in Kuala Lumpur en we gingen samen op vakantie naar Thailand. We zijn naar het eiland Phuket geweest en wat een tropische plek is dat zeg!

Thailand staat natuurlijk om veel dingen bekend; Bangkok, de mooie stranden, lekker eten, tuktuks, etc. In deze blog vertel ik wat de hoogtepunten waren die ik in het tropische Phuket gezien heb.

Kho Phi Phi (Kho Fi Fi)

Als je naar Thailand gaat heb je vast en zeker van Kho Phi Phi gehoord. Op zaterdag hadden we een boottour geboekt waarmee we naar Kho Phi Phi Island gingen. Tijdens deze tour stopten we bij verschillende stranden en plekken om te zwemmen, snorkelen of om van het uitzicht te genieten. Zo hebben we in een strak blauwe lagoon gezwommen waarin we omringd werden door gigantische bergen. En ook tussen de vissen gezwommen nadat we van de boot mochten springen. Wist je dat de meeste mensen Kho Phi Phi verkeerd uitspreken? De meeste mensen zeggen namelijk ‘Ko Pi Pi’ terwijl het moet worden uitgesproken als ‘Ko Fi Fi’. Fi Fi betekent vlinder en Kho Phi Phi staat bekend om zijn bomen die bladeren hebben die sprekend lijken op vlinders.

Strandjes

In Phuket verbleven wij rondom het gedeelte Rawai/Ya Nui. Dit deel van het eiland heeft een voorraad tropische stranden en goede wegen om zo dus lekker met de scooter overal naar toe te rijden. We hebben in onze week in Thailand veel stranden bezocht maar er sprongen er toch twee uit voor mij. De eerste is Rawai Beach, dit strand is niet zo zeer goed om te zwemmen, aangezien het tijdens eb gevaarlijk wordt door alle rotsen die zich bevinden in het water. Wat Rawai Beach zo mooi maakt is het uitzicht wat je daar hebt. Een geweldig strand met bergen met daarop tropisch groen. Het tweede strand was Ya Nui Beach. Dit is een zandstrand en geweldig voor de enthousiaste avonturier. Wat dit strand zo leuk maakte, zijn de golven. Golven bij dit strand zijn gemiddeld tussen de 1 en 2,5 meter hoog. Je kan hier dus geweldig surfen maar ook gewoon een middag heerlijk in de golven springen!

vakantie
strandjes
thailand
familie