zwembad

Weekend in Kuala Lumpur: Zwemmen & Uitgaan!

Dit is alweer mijn twaalfde week in Kuala Lumpur. De tijd vliegt en eind augustus ga ik alweer terug naar Nederland. In deze blog vertel ik over de leukste uitgaansplekken in Kuala Lumpur.

Relaxen aan het zwembad

In het weekend is relaxen toch wel de eerste prioriteit. Als je in een condominium gaat wonen, kan ik je voor bijna 100% garanderen dat er een zwembad op je dak is. Dit maakt mijn weekend altijd een stuk beter. Vaak ga ik op zaterdag- en zondagochtend lekker bij het zwembad zitten. Ik neem dan een boek mee of ik ga muziek luisteren terwijl ik naar een geweldig uitzicht van de stad kijk.

zwembad

Uitgaan top 3

In de avond gaan we uit! Ik kan me nog goed herinneren dat ik uit eten was geweest met een huisgenoot van me. Ik kende verder nog geen andere Nederlanders en was in het begin best bang dat ik niemand zou leren kennen buitenom mijn appartement. Toen we terug kwamen van het etentje stonden er buiten nog meer Nederlandse stagiaires te wachten op een Grab om uit te gaan.

Ik heb een top 3 gemaakt van de leukste plekken om uit te gaan. Deze plekken zijn allemaal op Changcat. Hier gaan we eigenlijk altijd heen met met mensen die ik heb leren kennen binnen Mutiara. Het laatste kopje is over The Whiskey Bar, omdat dat een geweldige experience was.

Havana: backpackers & themafeesten

Havana is een Bar & Grill Restaurant waar ‘s avonds leuke feestjes zijn. Wat je in deze club kan verwachten is dat er veel backpackers zijn die een avond flink uit hun dak gaan. Je bestelt beneden bij de bar een drankje en dat was je entreebewijs om naar boven te gaan waar het elke avond feest is. Zo heb ik afgelopen weken verschillende thema’s voorbij zien komen: Neon Party, foute party, international, etc. Uitgaan op de vrijdag is echt dé manier om nieuwe mensen te leren kennen.

Havana

Rockaway: mix van locals en internationals

Rockaway is tot de dag van nu nog steeds mijn favoriete bar in Changcat. Dit om verschillende redenen. Hier hangt echt een cafésfeer. Bij de bar staat een DJ Booth en een ruimte waar ongeveer 40 man in past. Wat deze plek voor mij zo leuk maakt, is het sociale aspect. Je bevindt je hier meestal in een mix van locals en internationals en die mix gaat zover ik weet perfect samen. Iedereen danst met elkaar en het kan zomaar zijn dat je een uur aan het praten bent met een totaal onbekende. In deze bar heb ik ook mijn verjaardag gevierd en heb echt een top verjaardag gehad. Deze avond begon met een vriendin van me en uiteindelijk hadden we 2 locals leren kennen en een paar Schotten. Hier moet je wat mij betreft zeker langs! PS: De dames drinken hier gratis!!!

Rockaway

The Whiskey Bar

Toen mijn ouders me kwamen opzoeken in Maleisië ben ik ook wel eens een avond alleen met mijn vader op stap geweest. Zowel ik als mijn vader kunnen genieten van een goed glas wiskey. Bij The Whiskey Bar in Changat kregen we een kaart met keuze uit meer dan 30 soorten sigaren en 400 soorten whiskey; van de standaard Johnny Walker tot een Oban Single Cask 1980 en zelfs nog betere whiskeys. Je kan ook kiezen voor een flight waarbij je de kans krijgt om meerdere whiskeys te proeven die wat met elkaar gemeen hebben, bijvoorbeeld het aantal jaren dat ze op vat gelegen hebben of de regio waar ze vandaan komen. Mijn vader en ik namen een Flight 18 en kregen 6 whiskeys van ’18 years old’. Daarbij namen we beide een sigaartje en zaten we als echte heren te genieten van de whiskeys. Deze plek kan ik zeker aanraden voor spirits liefhebbers!

the whiskey bar
uitgaan
uitgaan

2 gedachten over “Weekend in Kuala Lumpur: Zwemmen & Uitgaan!”

  1. Max, ik heb nu pas je Blog ontdekt en gelezen. Wat kun jij geweldig vertellen. Het is net of je ons aan de hand meeneemt en ons mee laat beleven, wat je allemaal mee maakt.
    Wat een ervaring doe je op met deze stage en wat een aanpassing en volwassenheid toon je hiermee.
    Wij zijn enorm trots op je, maar zijn ook blij als je weer terug bent in Nederland.
    Een heel voorspoedige terugvlucht en tot ziens.

Reacties zijn gesloten.