terug

Terug in Tulip Town

Op 25 mei zat ik in het vliegtuig op weg naar Kuala Lumpur. Zoals ik in mijn eerste blog schreef zat ik toen vol met spanning. Nu is het 3 september en weer tijd om terug te gaan naar Nederland.
Deze terugreis was tot mijn verbazing een reis waar ik liever nog even op wachtte. Af en toe dacht ik hoe fijn het zou zijn om terug te gaan naar huis, maar toen ik eenmaal in het vliegtuig zat, wilde ik eigenlijk toch nog wat langer blijven.

Het laatste weekend

Voor mij was het belangrijk om het laatste weekend in Kuala Lumpur een weekend te maken waar ik later nog met veel plezier aan terug denk. Daarom was het plan om vrijdag eerst lekker uit eten te gaan bij een van mijn favoriete plekken ‘the social’ en daarna door te gaan naar TREC. In een eerdere blog heb ik het een en ander verteld over uitgaan. Zo zijn er twee straten waar je goed kan uitgaan naar mijn mening: Changcat en TREC. Als je meer tussen de toeristen wil zitten zou ik Changcat aanbevelen. Als je toch meer van locals houdt, dan is TREC zeker een plek die je moet bezoeken.

Op de zaterdag hoorden we dat er een ‘2 Year Anniversary’ feest was op het Wet Deck bij het W Hotel. In een van mijn eerste blogs heb ik kort over W geschreven. En geloof me, het lukt bji deze SkyBar altijd om een avond te maken die je nooit meer zal vergeten. Om je een visuele uitleg te geven: professionele danseressen, 4 meter lange robots die rondlopen, bekende DJ’s en ook nog eens betaalbaar. Het was er allemaal!

In het vliegtuig

Het was maandagmiddag en ik vertrok naar Kuala Lumpur International Airport (KLIA). Toen ik weg liep bij Mutiara had ik nog helemaal niet het besef dat ik over enkele uren weer in het vliegtuig zou zitten naar Nederland. Eenmaal aangekomen op het vliegveld had ik mijn koffers ingeleverd en nog de laatste souvenirtjes gekocht voor vrienden en familie in Nederland. Nu kon de vlucht van 12 uur beginnen. Ik had verwacht dat de vlucht een eeuwigheid zou duren, omdat ik zo enthousiast was om mijn vrienden en familie weer te zien. Echter was de lange vlucht voor mijn gevoel binnen een paar seconden voorbij. Ik zorgde dat ik snel door alle immigratie heen kwam en mijn koffer kon ophalen. Toen liep ik door de bagagecheck en daar stonden mijn vrienden en familie me op te wachten. Op dit moment had ik het gevoel dat mijn hele reis compleet was.

Terug in Nederland

Ik ben nu alweer een week terug in Nederland en ik wil graag met iedereen delen hoe het is om weer terug te zijn. Als je in Maleisië bent, zijn er dingen die je echt gaat missen. Athans, dit dacht ik. Nu ik weer terug ben in Nederland, mis ik juist weer de dingen die ik had in Maleisië. In het kort wat voor mij de pro’s zijn van weer terug zijn in Nederland: Na 3,5 maand in 33 graden geleefd te hebben, vond ik het heerlijk om weer in het koude kikkerlandje te zijn. Ook vond ik het heerlijk om weer Nederlands te kunnen praten en dat de cultuur weer gelijk is met wat ik gewend ben.

Daarentegen kwam ik er natuurlijk ook snel achter wat ik ineens allemaal mis, zoals bijvoorbeeld het lekkere eten, goedkope winkels, mooie SkyBars, warm weer, indirecte cultuur, het verschil tussen werk en privé. Als ik in het kort reflecteer, dan ga je als een Nederlander naar Maleisië en kom je terug als een ander persoon, op een positieve manier, ookal besef je dat niet meteen.

1 gedachte over “Terug in Tulip Town”

  1. Goedenavond Max,

    Wat leuk om je verhaal te lezen en wat fijn dat je een goede tijd in Maleisië hebt gehad. Graag zou ik contact met je opnemen, ik ben aan het oriënteren om ook op stage in Maleisië te gaan maar ik heb een aantal vragen en zou graag iemand spreken die ervaring heeft hiermee.

Reacties zijn gesloten.